Nyheter

12 juli 2012

Nu har jag flyttat tillbaks men mina hästar till mina gamla hemtrakter i Lerum. Försäljningen går trögt och det verkar vara svårt att sälja hästar just nu vilket är synd eftersom både Aragon och Fifill är helt underbara hästar som verkligen förtjänar att komma till ett bra hem. 

 

Just nu rider jag akademisk ridning för en mycket bra tränare som heter Lovisa Baldal. Hon har jobbat för Bent Branderup och Markus Holst som är framgånsrika inom den akademieska ridkonsten. Lovisa lånar även mina hästar ibland och rider eftersom hennnes egen häst är bortlånad för tillfället. Bra för mig som får mina hästar tränade av ett proffs:).

 

Träningen med hästarna går framåt och både Aragon och Fifill gör stora framsteg. Passen på Fifill verkar bli fin men jag väljer att avvakta med den lite till eftersom jag vill stärka tölten, traven och galoppen först. Tölten börjar bli riktigt härlig och taktfast och ju mer styrka han får desto bättre blir bärigheten också.

 

Aragons töltsättning har varit komplicerad eftersom han har VÄLDIGT mycket trav i sig. Han går som en liten dressyrponny i skritt, trav och galopp och är duktig på längning, samling samt de olika skolorna. Han är dessutom väldigt rörlig och smidig men trots detta har tölten varit extremt svår att plocka fram. Har provat nästan allt nu och det enda som verkar fungera är om jag rider i riktigt ökad galopp och sedan sitter till för att få honom att komma ur balans och "sätta" sig på baken. Den tölt han visar verkar i vilket fall bli fin och jag tror att han kommer att bli en fantastisk ridhäst med lite mer träning. Han är redan väldigt rolig att rida eftersom han har så mycket energi, steg och arbetsvilja men nu gäller det bara att få honom att göra en(rätt) sak i taget när man ber om det och inte allt på en gång. 

 

16 juni 2012

Har beslutat mig för att sälja mina hästar då jag ska börja studera till hösten. Det var ett jobbigt beslut men jag måste inse att det blir både för tidsödande och ekonomiskt ohållbart i längden att ha kvar dem samtidigt som jag studerar.

 

Jag hoppas att de kommer till ett bra hem för det är mycket viktigare än priset.  

20 december 2011

Nu är det bara några dagar kvar till jul och detta året har verkligen gått snabbt. Jag har hunnit rida in Aragon och just nu vilar han så att musklerna återhämtas. Fiffil har varit iväg på träning hos westerntränarenTommy Arvidsson. Efter två veckors träning kom han hem och det har gått bra med honom sedan dess. Jag markarbetar mycket och rider honom i enbart paddocken för tillfället. Gillar inte att harva runt för mycket där inne så snart ska jag rida ut med honom.

 

Aragon tittar avundsjukt på Fiffil när jag hämtar honom från hagen. Han är trött på att vila nu och det verkar som om han vill sätta igång och arbeta snart igen. Innan jag ställde av honom var han riktigt fin och det kliar i fingrarna på mig att börja med honom igen. Hans gångarter är verkligen något speciellt.

Aragon och jag på soppritt
Aragon och jag på soppritt
Fiffil och jag i somras
Fiffil och jag i somras

28 april 2011

Mycket har hänt på gården sen sist jag uppdaterade hemsidan. Jag har börjat rida lite smått på Fifill efter mycket markarbete. Det har tagit tid att bygga upp ett förtroende men det känns som om han litar fullt ut på mig nu:). Det var en härlig känsla när jag satt upp första gången. Just nu är det konditionsträning och muskelbyggande i fokus. Det gör vi bäst i skogen och han älskar att få komma ut och klättra. 

 

Aragon sköter sig också exemplariskt och jag har markarbetat honom lika mycket som Fifill. I början var jag bara ute och sprang med hästarna, sedan var det longering, sadelvänjning, handhästridning, tygeltag och flytta undan för tryck som gällde. Grunderna sitter fint nu och jag har hängt över honom och suttit på honom lite. Han tycker att det är väldigt kul att arbeta och han har så fruktansvärt mycket energi. Det är en glädje att se när han rör sig eftersom att han är så mjuk och följsam i sina rörelser. 

 

Longering med sadel och träns
Longering med sadel och träns
Lite sadelterapi
Lite sadelterapi
Fifill på en av våra första ridturer
Fifill på en av våra första ridturer
Hästarna var döda en morgon
Hästarna var döda en morgon
Fifill gör morgongymnastik
Fifill gör morgongymnastik

13 februari fick jag äntligen hem mina nya hästar Aragon och Fifill till gården. Aragon köpte jag av Dannie Roman i Växsjö och Fifill köpte jag av Camilla och Pär Svensson i Kalmar. 

 

Gården som jag har mina hästar på heter Bryngeskogs egendom och ägs av Jakob och Astrid Lagerkrantz. Tanken är att jag ska ha min hästverksamhet på gården i samarbete med Astrid och Jakob.