Om mig

Jag heter Matilda Cresso och är 27 år. Jag har hållit på med hästar hela mitt liv. Som 5-åring började jag rida på ridskola. När jag blev äldre fortsatte jag hyra olika hästar och träna för instruktörer. Vid tolv års ålder fick jag min första islandshäst. Han har lärt mig så otroligt mycket och en bättre läromästare får man leta efter. 

 

Centrerad ridning är viktigt för mig och jag vill att hästarna ska vara mjuka, harmoniska och rena i sina gångarter. Jag strävar alltid efter att mina hjälper ska synas så lite som möjligt och att hästen ändå ska kunna förstå mig. Många ryttare rider tyvärr enbart med handen och jag tycker att man ska kunna rida med sittbenen och sätet istället för att dra hästen i munnen.  

 

När jag tar emot en häst på träning börjar jag alltid med att arbeta den från marken. Jag ser till att hästen kan grunderna med allt markarbete innan jag sitter upp. Jag anser att det är nödvändigt för att hästen ska kunna prestera så bra som möjligt. Hästen ska kunna  gå med bärighet både med och utan ryttare på ryggen. Jag är nöjd med träningen när hästen kan detta och samtidigt bjuder framåt glatt och villigt.

 

 

Matilda Cresso och Baldur Från Wänedal
Matilda Cresso och Baldur Från Wänedal
Baldur och Matilda på VSM
Baldur och Matilda på VSM
Matilda & Baldur
Matilda & Baldur